Перейти до вмісту
Головна » Молочне желе з чорницею

Молочне желе з чорницею

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Молочне желе з чорницею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 25 хвилин
    У 1 порції: 380 ккал, 5 г білків,
    24 г жирів, 38 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 400 мл пастеризованого молока
    ❯ 150 г цукру жирністю 3,2%
    ❯ 400 мл жирних вершків
    ❯ 2,5 ч. л. гранульованого желатину
    ❯ 250 г чорниці листя м’яти для прикраси

    Покроковий процес приготування молочного желе

    Крок 1

    Желатин замочити у невеликій кількості холодної кип’яченої води на 10 хв.

    Крок 2

    У каструлі довести до кипіння молоко зі вершками. Додати цукор, розмішати та зняти каструлю з вогню. Желатин віджати та розчинити, помішуючи, у гарячій молочній суміші.

    Крок 3

    Чорницю перебрати, вимити та обсушити. Коли молочно-желатинова суміш трохи охолоне, процідити її через марлю чи дрібне сито. Додати ягоди, перемішати.

    Крок 4

    Розлити молочно-ягідну суміш у порційні силіконові форми для кексів (або звичайні склянки). Помістити форми в холодильник на ніч, щоб суміш затверділа.

    Крок 5

    Готове молочне желе акуратно вийняти з форм, перекинувши їх на десертні тарілки. Прикрасити желе листочками м’яти.

    Перед тим як виймати желе з форм, занурити їх на кілька секунд у гарячу воду. Тільки слідкуйте за тим, щоб вода не потрапила у желе!

    Желатин – джерело колагену, тому желе та муси корисні для краси шкіри, волосся та нігтів.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Молочне желе з чорницею. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *