Рецепт “Полуничне желе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: ПІДГОТОВКА + 25–30 ХВИЛИН
Інгредієнти
3 БАНКИ ПО 250 МЛ:
❯ 900 г полуниці
❯ 900 г цукру
❯ 120 мл води
❯ сік 1/2 лимона
❯ ароматизатор “Ваніль”
Покроковий процес приготування полуничного желе
Крок 1
Полуницю вимити, плодоніжки видалити. У ємність для варіння варення влити воду, викласти ягоди, довести до кипіння та варити 5 хв.
Крок 2
Ягоди протерти через вистелене марлею сито. До протертої маси додати цукор, ароматизатор та сік лимона, довести до кипіння, зібрати піну та варити 1 хв.
Крок 3
Перевірити готовність желе, крапнувши трохи на суху холодну тарілку: крапля не повинна розтікатися. Желе розлити за підготовленим банкам і закупорити.