Рецепт “Поп’єти з телятини” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 порцій, 45 хвилин
Інгредієнти
– 8 тонких скибочок телятини
– 400 г сиру
– 10 скибочок копченого бекону
– 200 мл сухого білого вина
– 4 молоді цибулини
– 4 листочки шавлії
– 2 зубки часнику
– 2 ст. л. рослинної олії
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування поп’єти з телятини
Крок 1
Шавлій промити та обсушити. Цибулини очистити та дрібно нарізати. Часник очистити та потовкти у ступці.
Крок 2
Нарізати дрібними брусочками 2 скибочки бекону. У сотейнику на 1 ст. л. рослинної олії обсмажувати нарізаний бекон, доки з нього не витопиться жир. Закласти до бекону цибулю, додати шавлію і, помішуючи, обсмажувати 5 хв. Масу зняти з вогню та остудити.
Крок 3
У глибокій мисці добре розім’яти сир виделкою. Додати до сиру обсмажену цибулю з салом і жиром, що утворився, і дуже добре перемішати. Масу посолити та поперчити, додати товчений часник і добре перемішати.
Крок 4
Скибочки телятини викласти на робочу поверхню і добре відбити. У центр кожної підготовленої скибочки м’яса покласти трохи сирної начинки і, повертаючи краї, сформувати трикутні конвертики – поп’єти.
Крок 5
Кожний виріб щільно обгорнути скибочкою бекону та зафіксувати однією або декількома дерев’яними шпажками.
Крок 6
У глибокому сотейнику нагріти рослинну олію, що залишилося і, часто перевертаючи, обсмажувати поп’єти на сильному вогні до золотистого кольору з усіх боків.
Крок 7
Влити в сотейник вино і довести до кипіння. Накрити сотейник кришкою та готувати поп’єти ще 10 хв. Подати гарячими зі свіжою зеленню.