Рецепт “Пироги до чаю” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Ви готові спекти пиріг на першу вимогу рідних? У будній день, без особливого приводу? Спробуємо! Нехай ваги та мірні склянки відпочивають на полиці, вони нам не потрібні. У цих рецептах головне дотриматися пропорції.
6 порцій, 1 години 30 хвилин
Інгредієнти
– 5-6 кисло-солодких яблук
– 1 склянка цукру
– 1 склянка борошна
– 1 склянка манних круп
– 1 склянка молока
– 1 ст. л. ванільного цукру
– Сіль
– 1/2 склянки мигдальних пелюсток або інших рубаних горіхів
– Цукрова пудра для подачі
Покроковий процес приготування пирогів до чаю
Крок 1
Яблука вимити, очистити і натерти на великій тертці.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для випікання та вистелити її пергаментом.
Крок 3
У глибокій мисці перемішати цукор, борошно та манні крупи, додати щіпку солі. На дно підготовленої форми
висипати рівним шаром 1/4 сухої суміші та викласти шар яблук. Шари повторити. Останнім викласти шар яблук.
Крок 4
Молоко довести до кипіння та залити їм продукти у формі, розподіляючи рідину по всій поверхні. Акуратно
проткнути виріб у кількох місцях, щоб рідина проникла у всі шари.
Крок 5
Випікати пиріг бл. 1 ч. Посипати рівним шаром мигдальних пелюсток чи інших рубаних горіхів і випікати ще 20-25 хв. Готовому пирогу дати повністю охолонути у формі і перекласти його на блюдо сервування. Посипати цукровою пудрою.