Рецепт “Рулет із телятини з грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 1,2 кг телятини одним шматком
❯ 4 бульби картоплі
❯ 2 скибочки білого хліба
❯ 200 г печериць
❯ 3 цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ рослинна олія
❯ 1/2 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ 2 ст. л. білого сухого вина
❯ 2 ст. л. рубаної петрушки
❯ 50 г лісових горіхів
❯ 70 мл вершків
❯ 1 яйце
❯ 1 морква
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування рулету із телятини
Крок 1
Картоплю вимити, очистити та варити у киплячій воді 10 хв. Приварену картоплю нарізати кубиками. Хліб викришити в крихту. Гриби почистити, промити та нарізати. Часник та 1 цибулину очистити та порубати. Гриби обсмажувати на олії з цибулею та часником бл. 7 хв.
Крок 2
М’ясо промити, розрізати по товщині шматка, не прорізаючи до кінця, розгорнути як книгу та відбити. М’ясо поперчити, присипати мускатним горіхом, збризкати вином.
Крок 3
Картоплю перемішати з хлібом, грибами з цибулею та часником, петрушкою та горіхами. Вершки розбовтати з яйцем, влити в масу, посолити, поперчити та перемішати.
Крок 4
Духовку нагріти до 200 °. М’ясо посолити, викласти на нього начинку та згорнути шматок у рулет. Рулет щільно обв’язати кулінарною ниткою і викласти у форму для запікання. до м’яса. Влити 100 мл води та запікати 45 хв, часто поливаючи рідиною із форми. М’ясо перевернути та готувати 30 хв.