Рецепт “Рибальський пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 400 г філе річкової риби
❯ 1 цибулина
❯ по 1/2 пучка кропу та петрушки
❯ 3 середні бульби картоплі
❯ рослинна олія
❯ 1/4 ч. л. насіння фенхелю
❯ 500 г готового листкового тіста
❯ 1 жовток
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування рибальського пирога
Крок 1
Рибу промити та обсушити, кістки, що залишилися, видалити. Цибулину очистити та дрібно нарізати. Кріп і петрушку промити, перебрати, обсушити та дрібно посікти.
Крок 2
Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкими кружальцями. У невеликій мисці збризкати картоплю олією, додати фенхель, злегка посолити, поперчити та добре перемішати.
Крок 3
Листкове тісто розкотити в прямокутний пласт ок. 30 х 40 см. Рибу посолити, поперчити та викласти на середину пласта. Викласти на рибу цибуля і зелень, збризкати маслом. Накрити рибу із зеленню рівним шаром картоплі.
Крок 4
Краї тіста підняти по діагоналі та защипати, залишивши отвори для виходу пари.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати лист і вислати його пергаментом. Жовток розбовтати з 2 ст. л. води. Виріб перенести на лист, змастити жовтковою масою та випікати бл. 45 хв. Подати гарячим.