Перейти до вмісту
Головна » Рис із горгонзолою а-ля різотто

Рис із горгонзолою а-ля різотто

    Рис із горгонзолою

    Рецепт “Рис із горгонзолою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    ГАРНІР ЦЕ ВАЖЛИВО
    Відтінити, доповнити, підкреслити самі чудові, найтонші нюанси головної страви — таке головне завдання гарніру. Але й сам гарнір за складом має бути стравою, вартою уваги гурмана

    Інгредієнти

    – 5 ст. л. рослинної олії
    – 300 г рису для ризотто
    – 70 мл білого вермуту
    – 60 мл білого сухого вина
    – 700 мл курячого бульйону
    – 45 г вершкового масла
    – 125 г горгонзоли
    – 60 г тертого сиру грана-падано
    – Листочки з кількох гілочок базиліка
    – Перець
    – Сіль

    Покроковий процес приготування рису із горгонзолою

    Крок 1

    В окремому посуді нагріти бульйон, не доводячи його до кипіння.

    Крок 2

    У сотейнику на гарячому олії обсмажувати рис кілька хвилин, часто перемішуючи.

    Крок 3

    Влити вермут, перемішати та готувати 2 хв. Влити вино та дати рису повністю ввібрати всю рідину.

    Крок 4

    Влити в сотейник бл. 200 мл бульйону та дати рису повністю ввібрати його. Продовжувати варити до готовності рису, вливаючи по 150–200 мл бульйону в міру вбирання його крупою. Додати сіль та перець на смак.

    Крок 5

    Готовий рис зняти з вогню, додати олію та нарізану скибочками горгонзолу та перемішати. Подати, посипавши тертим сиром і прикрасивши листочками базиліка.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Рис із горгонзолою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *