Рецепт “Рис із горгонзолою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
ГАРНІР ЦЕ ВАЖЛИВО
Відтінити, доповнити, підкреслити самі чудові, найтонші нюанси головної страви — таке головне завдання гарніру. Але й сам гарнір за складом має бути стравою, вартою уваги гурмана
Інгредієнти
– 5 ст. л. рослинної олії
– 300 г рису для ризотто
– 70 мл білого вермуту
– 60 мл білого сухого вина
– 700 мл курячого бульйону
– 45 г вершкового масла
– 125 г горгонзоли
– 60 г тертого сиру грана-падано
– Листочки з кількох гілочок базиліка
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування рису із горгонзолою
Крок 1
В окремому посуді нагріти бульйон, не доводячи його до кипіння.
Крок 2
У сотейнику на гарячому олії обсмажувати рис кілька хвилин, часто перемішуючи.
Крок 3
Влити вермут, перемішати та готувати 2 хв. Влити вино та дати рису повністю ввібрати всю рідину.
Крок 4
Влити в сотейник бл. 200 мл бульйону та дати рису повністю ввібрати його. Продовжувати варити до готовності рису, вливаючи по 150–200 мл бульйону в міру вбирання його крупою. Додати сіль та перець на смак.
Крок 5
Готовий рис зняти з вогню, додати олію та нарізану скибочками горгонзолу та перемішати. Подати, посипавши тертим сиром і прикрасивши листочками базиліка.