Перейти до вмісту
Головна » Чорне ризотто

Чорне ризотто

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Чорне ризотто” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 хвилин
    У 1 порції: 520 ккал, 20 г білків,
    20 г жирів, 57 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 500 г каракатиць з чорнилом
    ❯ 2 червоні цибулини
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 100 мл оливкової олії
    ❯ жменя рубаної петрушки
    ❯ 200 мл сухого білого вина
    ❯ 400 г круглозерного рису
    ❯ 50 г твердого сиру
    ❯ сік та терта цедра 1 лимона

    Покроковий процес приготування чорне ризотто

    Крок 1

    Каракатиці промити, очистити та нарізати, зберігши чорнильну рідину. Цибулю та часник очистити та порубати.

    Крок 2

    У глибокій сковороді нагріти олію та обсмажувати цибулю до напівпрозорості. Додати часник та половину зелені,
    обсмажувати ще 1 хв. Додати шматочки каракатиць, накрити сковороду кришкою і готувати до м’якості каракатиць.

    Крок 3

    Всипати в сковороду промитий рис, влити вино, посолити та поперчити. Підмішати чорнило каракатиці. Гасити бл. 5 хв, доки вино не випарується. При постійному помішуванні, час від часу підливаючи гарячу воду або бульйон, готувати на слабкому вогні до готовності рису (ще близько 20 хв). Сир натерти.

    Крок 4

    До готового рису підмішати половину сиру, сік та цедру лимона. Накрити сковороду кришкою та потримати на слабкому вогні ще 2 хв. Подати страву, посипавши сиром і зеленню, що залишився.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Чорне ризотто. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *