Рецепт “Рис із креветками в ананасах” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 35 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 г рису
❯ 1 ч. л. рослинної олії
❯ 275 г очищених креветок
❯ 2 свіжі ананаси
❯ 1/2 пучка зеленої цибулі
❯ 3 зубки часнику
❯ 1 стручок гострого перцю
❯ 1–2 ст. л. соєвого соусу
❯ листочки кінзи
Покроковий процес приготування рису із креветками
Крок 1
Рис відварити, як описано на упаковці, остудити.
Крок 2
Ананаси вимити, не видаляючи листя, розрізати уздовж навпіл, жорсткі серцевини видалити, з кожної половинки вибрати м’якуш і нарізати кубиками.
Крок 3
Зелена цибуля та гострий перець вимити та нарізати. Часник очистити та нарізати тонкими пластинами. На сковороді з антипригарним покриттям на олії обсмажувати креветки на сильному вогні, часто перевертаючи, 3-5 хв. Креветки перекласти в інший посуд. Викласти на сковороду цибулю, перець і часник та обсмажувати 1 хв.
Крок 4
Закласти на сковороду рис, креветки, м’якуш ананаса, швидко перемішати та прогрівати декілька хвилин. Страву приправити соєвим соусом, перемішати та прогрівати ще 30 с.
Крок 5
Страву розкласти по половинках ананаса і посипати кінзою.