Рецепт “Рис каррі з нутом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 370 ккал, 11 г білків,
7 г жирів, 66 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 300 г рису басматі
❯ 1 ст. л. вершкового масла
❯ 1 ст. л. зеленої пасти каррі
❯ мелений кмин
❯ сіль
❯ 2 моркви
❯ 1/2 ч. л. рослинної олії
❯ 2 зубчики рубаного часнику
❯ 2 жмені польового салату
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 2 банки консервованого турецького гороху (нут)
❯ 2 ст. л. сметани
Покроковий процес приготування рису каррі з нутом
Крок 1
Нагріти у сотейнику вершкове масло. Додати каррі, щіпку кмину та обсмажувати 1 хв. Підмішати рис та обсмажувати 2 хв. Влити прибл. 750 мл води, посолити та варити 12 хв. Зняти з вогню та залишити під кришкою на 3 хв. З консервованого нуту злити рідину та підмішати його в рис. Додати сметану.
Крок 2
Моркву очистити, вимити, нарізати тонкою соломкою або натерти та злегка обсмажити з часником на олії.
Крок 3
Влити до моркви 1-2 столи. ложки води та готувати 1 хв. Посолити. Підмішати польовий салат. Збризкати соком лимона. Польовий салат із морквою розкласти по порційним тарілкам або піалам, зверху викласти рис каррі з нутом і подати на стіл.
Добре подати до рису зелену пасту каррі. 3 стручки солодкого зеленого перцю, 1 пучок кінзи, 1 стебло цітронели, 4 зубчики часнику та 1/2 цибулини пюрувати, додати 1 стіл. ложку соєвого соусу, 3 стіл. ложки кокосового молока та сіль на смак.