Рецепт “Салат Мімоза класичний” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 2 моркви
❯ 3 бульби картоплі
❯ 4 яйця
❯ 250 г сардини, консервованої в олії
❯ 1 цибулина
❯ 150 мл домашнього майонезу
❯ сіль
❯ перець
❯ 50 г гострого тертого сиру (за бажанням)
Покроковий процес приготування салату Мімоза
Крок 1
Моркву та картоплю ретельно вимити та, не очищаючи, відварити до готовності. З відварених овочів воду злити, овочі остудити, очистити та натерти на великій тертці в різну посуд.
Крок 2
Яйця зварити круто, остудити та очистити. Очищені яйця дрібно порубати, трохи жовтка (за бажанням) відкласти для прикраси.
Крок 3
Цибулину очистити та дрібно нарізати. З консервованої риби олію злити, рибу ретельно розім’яти вилкою.
Крок 4
У салатник викласти шарами половину картоплі, цибулю та моркву. Овочі посолити, поперчити та полити невеликою кількістю майонезу.
Крок 5
Викласти на овочі шарами половину яєць, рибу і яйця, що залишилися, додати трохи майонезу та рівномірно розподілити картопля, що залишилася. Картоплю посолити, поперчити, змастити майонезом та посипати тертим сиром. За бажанням прикрасити салат подрібненим жовтком і гілочками кропу. До подачі на стіл дати салату настоятися у холодильнику 25-40 хв.