Рецепт “Шарлотка з яблуками та мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 450 ккал
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 80 г очищеного мигдалю
❯ 4 яйця
❯ 200 г цукру
❯ щіпка солі
❯ 170 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ 1 ч. л. меленої куркуми
❯ 3 невеликі яблука
❯ 4 ст. л. лимонного соку
❯ 1 ст. л. цукрової пудри
Покроковий процес приготування шарлотки
Крок 1
Мигдаль опустити в невелику каструлю з киплячою водою та залишити на 1 хв. Потім відкинути на сито і перекласти в миску з крижаною водою. Очистити мигдаль та викласти на лист, вистелений кулінарним пергаментом. Помістити в духовку, нагріту до 160 ° і підсушити протягом 10 хв. Дати охолонути та порубати мигдаль великим ножем.
Крок 2
Для тесту яйця збити міксером із цукром та сіллю до отримання пишної маси однорідної консистенції. Зверху просіяти борошно з розпушувачем, корицею та куркумою. Перемішати. Додати рубаний мигдаль. Знову перемішати.
Крок 3
Яблука вимити та розрізати на половинки. Видалити серцевини з насінням. М’якуш нарізати тонкими часточками. Полити лимонним соком та обережно перемішати.
Крок 4
Тісто викласти у форму діаметром 24-26 см, змащену будь-яким жиром або вистелену кулінарним пергаментом. Розрівняти. Зверху розподілити скибочки яблук, утоплюючи в тісто. Випікати близько 40 хв. при 180°.
Крок 5
Шарлотці з яблуками дати охолонути до теплого стану та перекласти на велику тарілку. Посипати цукровою пудрою та подати на стіл.