Рецепт “Шашлички сатай із соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 25 ХВИЛИН + 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 8 порцій:
Для шашличків:
❯ 1,7 кг курячого філе
❯ 125 мл кокосового молока
❯ 1 ст. л. соєвого соусу
❯ 2 ч. л. меленого каррі
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 1 ст. л. рубаної кінзи
❯ 1/4 ч. л. солі
❯ перець
Для соусу:
❯ 150 г арахісової олії
❯ 125 мл курячого бульйону
❯ 3 ст. л. соєвого соусу
❯ 2 ст. л. яблучного оцту
❯ 1 ч. л. свіжорубаного червоного гострого перцю
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 1 ч. л. свіжонатертого імбиру
❯ 1 ч. л. рослинної олії
❯ 3 ст. л. рубаного арахісу
Для подачі:
❯ 1 лайм
❯ 1 пучок кінзи
❯ 1 салатний огірок
Покроковий процес приготування шашличків сатай
Крок 1
Приготувати маринад. У глибокій мисці кокосове молоко перемішати з соєвим соусом, додати каррі, цукор, рубану
кінзу, сіль та щіпку перцю.
Крок 2
Куряче філе нарізати тонкими довгими смужками та викласти в маринад. М’ясо перемішати, накрити миску харчовою плівкою та маринувати в холодильнику 2 год 30 хв – 3 год.
Крок 3
Для соусу в сотейнику соєвий соус перемішати з червоним перцем, цукром і тертим імбиром, додати олію. Додати
арахісове масло, влити бульйон, на середньому вогні довести до кипіння та варити, помішуючи, 3 хв.
Крок 4
Соус зняти з вогню, добре збити, охолодити та підмішати у нього рубаний арахіс.
Крок 5
Гриль нагріти. М’ясо вийняти із маринаду, маринад відставити. Смужки м’яса наколоти на дерев’яні шпажки та обсмажувати 5-7 хв, часто перевертаючи.
Крок 6
Лайм для подачі нарізати тонкими часточками. Кинзу промити, перебрати, обсушити та дрібно порубати. Огірок вимити, обсушити та нарізати тонкими кружальцями. Шашлички подати гарячими з лаймом та огірком, посипавши кінзою. Соус сервірувати в окремій посуд.