Рецепт “Шоколадний кекс на олії” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 270 г борошна
– 180 г цукру
– 5-6 ст. л. порошку какао
– 6 ст. л. рослинної олії
– 200 мл води
– 1/2 ч. л. соди
– 1 ст. л. оцту
– Сіль
Для поливи:
– 3 ст. л. какао
– 2 ст. л. цукру
– 50 г вершкового масла
– 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування шоколадного кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і присипати борошном.
Крок 2
Для тіста борошно перемішати з цукром, какао та щіпкою солі та, вливаючи олію та воду, вимісити однорідне тісто. Соду змішати з оцтом, додати в тісто і дуже добре перемішати.
Крок 3
Влити тісто у підготовлену форму та випікати виріб прибл. 35 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яні шпажки. Кексу дати охолонути у формі прибл. 7 хв і перевернути його на блюдо сервування.
Крок 4
Для поливи в невеликому сотейнику какао перемішати з цукром, додати рубану олію та воду. Суміш довести до кипіння на повільному вогні та варити 8 хв. Готовий поливі дати трохи охолонути та полити кекс.