Перейти до вмісту
Головна » Шоколадний кекс на олії

Шоколадний кекс на олії

    Шоколадний кекс на олії

    Рецепт “Шоколадний кекс на олії” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 270 г борошна
    – 180 г цукру
    – 5-6 ст. л. порошку какао
    – 6 ст. л. рослинної олії
    – 200 мл води
    – 1/2 ч. л. соди
    – 1 ст. л. оцту
    – Сіль
    Для поливи:
    – 3 ст. л. какао
    – 2 ст. л. цукру
    – 50 г вершкового масла
    – 50 г вершкового масла

    Покроковий процес приготування шоколадного кексу

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для випікання змастити жиром і присипати борошном.

    Крок 2

    Для тіста борошно перемішати з цукром, какао та щіпкою солі та, вливаючи олію та воду, вимісити однорідне тісто. Соду змішати з оцтом, додати в тісто і дуже добре перемішати.

    Крок 3

    Влити тісто у підготовлену форму та випікати виріб прибл. 35 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яні шпажки. Кексу дати охолонути у формі прибл. 7 хв і перевернути його на блюдо сервування.

    Крок 4

    Для поливи в невеликому сотейнику какао перемішати з цукром, додати рубану олію та воду. Суміш довести до кипіння на повільному вогні та варити 8 хв. Готовий поливі дати трохи охолонути та полити кекс.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Шоколадний кекс на олії. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *