Перейти до вмісту
Головна » Сливовий соус до м’яса та птиці

Сливовий соус до м’яса та птиці

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Сливовий соус до м’яса та птиці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 4 БАНКИ/350 МЛ:
    ❯ 1,5 кг злив без кісточки
    ❯ 2 великі цибулини
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 235 мл білого сухого вина
    ❯ 120 мл яблучного оцту
    ❯ 150 г коричневого цукру
    ❯ 1/2 ст. л. свіжонатертого імбиру
    ❯ 1/2 -1 ст. л. меленого гострого червоного перцю
    ❯ 1 ч. л. меленого коріандру
    ❯ 1/2–1 ч. л. солі
    ❯ 1/4 ч. л. меленої гвоздики
    ❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
    ❯ мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування сливового соусу

    Крок 1

    Цибулини та часник очистити, цибулю нарізати кубиками, часник порубати. У глибокому сотейнику з’єднати та нагріти вино та оцет, додати цукор і дати йому повністю розчинитись. Викласти в сотейник сливи, цибуля і часник, додати імбир, гострий перець, прянощі та довести до кипіння.

    Крок 2

    Зменшити вогонь до мінімуму і готувати, зрідка помішуючи, 30 хв. Зняти з вогню. Масу посолити на смак, злегка остудити та пюрувати.

    Крок 3

    Пюрированную масу перелити в чистий посуд і варити, помішуючи, на повільному вогні бл. 1 год: вона повинна трохи випаруватися і почати густіти. Перевірити готовність соусу на холодну краплю: блюдце покласти в морозильну камеру на 10 хв, а потім капнути на нього соус; якщо крапля не розтікається, готовий продукт.

    Крок 4

    Соус розлити за підготовленими банками, стерилізувати 10 хв і закупорити.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Сливовий соус до м’яса та птиці. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *