Рецепт “Сливовий соус до м’яса та птиці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 3 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 БАНКИ/350 МЛ:
❯ 1,5 кг злив без кісточки
❯ 2 великі цибулини
❯ 1 зубок часнику
❯ 235 мл білого сухого вина
❯ 120 мл яблучного оцту
❯ 150 г коричневого цукру
❯ 1/2 ст. л. свіжонатертого імбиру
❯ 1/2 -1 ст. л. меленого гострого червоного перцю
❯ 1 ч. л. меленого коріандру
❯ 1/2–1 ч. л. солі
❯ 1/4 ч. л. меленої гвоздики
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування сливового соусу
Крок 1
Цибулини та часник очистити, цибулю нарізати кубиками, часник порубати. У глибокому сотейнику з’єднати та нагріти вино та оцет, додати цукор і дати йому повністю розчинитись. Викласти в сотейник сливи, цибуля і часник, додати імбир, гострий перець, прянощі та довести до кипіння.
Крок 2
Зменшити вогонь до мінімуму і готувати, зрідка помішуючи, 30 хв. Зняти з вогню. Масу посолити на смак, злегка остудити та пюрувати.
Крок 3
Пюрированную масу перелити в чистий посуд і варити, помішуючи, на повільному вогні бл. 1 год: вона повинна трохи випаруватися і почати густіти. Перевірити готовність соусу на холодну краплю: блюдце покласти в морозильну камеру на 10 хв, а потім капнути на нього соус; якщо крапля не розтікається, готовий продукт.
Крок 4
Соус розлити за підготовленими банками, стерилізувати 10 хв і закупорити.