Рецепт “Сочевичний суп із соком лимона” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІї, 1 ГОДИНА
Інгредієнти
❯ 250 г червоної сочевиці
❯ 2 моркви
❯ 1 помідор
❯ 1 цибулина
❯ 2 зубки часнику
❯ 2 бульби картоплі
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 1 ч. л. куміна
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 1,5 л овочевого бульйону або води
❯ 1–2 ст. л. соку лимона
❯ кілька гілочок чебрецю
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування сочевичного супу
Крок 1
Цибулю та моркву очистити, цибулю нарізати дрібними кубиками, моркву вимити, обсушити та нарізати тонкими
брусочками.
Крок 2
Помідор вимити, обсушити, очистити від шкірки та насіння і порубати. Часник очистити та потовкти у ступці зі щіпкою солі. Чебрець промити та обсушити.
Крок 3
Сочевицю промити на сите під проточною водою і дати воді повністю стекти. Картоплю очистити, вимити та нарізати невеликими кубиками.
Крок 4
У сотейнику на олії обсмажувати цибулю і моркву до м’якості моркви.
Крок 5
Додати помідор, часник, злегка посолити та поперчити та готувати, помішуючи, 5 хв.
Крок 6
Всипати в сотейник сочевицю, закласти картоплю, покласти 1 гілочку чебрецю, додати кумін, паприку і, помішуючи, обсмажувати 2 хв.
Крок 7
Влити в гарячий сотейник овочевий бульйон (воду) та довести до кипіння.
Крок 8
Зменшити вогонь до мінімуму, накрити сотейник кришкою і готувати суп 20-25 хв. Суп посолити, поперчити та приправити соком лимона до смаку.