За системою харчування «Ново-Драйв», будь-який приймання їжі має починатися з сирих овочів (для зниження ГІ та ІІ) з додаванням нерафінованої олії (3 ч.л. на день). Протягом дня допускається випікання з 40 г низьковуглеводного борошна горіхових або олійних культур. Також у день допустимо з’їдати 120-150 г готової білкової страви.
Серед дозволених продуктів – нежирні субпродукти яловичі (за винятком мови), курячі та з індички. Є місце в меню і для курячої печінки.
Якщо немає строгих обмежень щодо холестеролу, то печінка у харчуванні при ЦД 2 вітається. Особливо корисно поєднувати її з овочами, заправленими нерафінованою олією. Денна норма страви з печінки, як і будь-якого білкового, повинна уміщатися у долоні. Особливо корисні печінкові страви при низькому гемоглобіні, вони навіть кращі, чим м’ясні
Печінка – відповідний продукт для правильного харчування, оскільки містить мінімум жиру та багато вітамінів та мікроелементів: залізо, вітаміни групи В, А, РР, С та ін.
Порада: куряча печінка залишиться ніжною, якщо опустити її в киплячу воду, проварити 2 хвилини та залишити в гарячій води під кришкою. Вона дійде без тривалого варіння.
ПІСЛЯ ПРИЙНЯТТЯ ЇЖІ НЕ ПИЙТЕ ЧАЙ АБО КАВИ ПРОТЯГОМ ДВОХ ГОДИН. ЦІ НАПОЇ ЗНИЖУЮТЬ
Дивіться рецепти страв з печінкою та багато інших рецептів системи харчування «Ново-Драйв» у нас на сайті