Рецепт “Свинина по-баварськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 850 ккал, 65 г білків,
45 г жирів, 32 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 2,5 кг просоленого свинячого стегенця на кістки зі шкірою
❯ 2 ст. л. бутончиків сушеної гвоздики
❯ 200 г абрикосового повидла
❯ 50 г меду
❯ 150 мл соку апельсина
❯ 2 ч. л. солодкої баварської гірчиці
Покроковий процес приготування свинини по-баварськи
Крок 1
Окіст обполоснути, обсушити та викласти шкірою вгору в жароміцну форму з високими бортиками. Накрити форму алюмінієвою фольгою та поставити в нагріту до 220 ° духовку на 1,5 год.
Крок 2
Для глазурі мед, гірчицю, сік і повидло змішати та уварювати на слабкому вогні до отримання густої тягучої маси.
Крок 3
Помістити окіст на решітку, встановлену на деку. Гострим ножем зрізати шкіру і зробити ромбоподібні надрізи на глибину жирового прошарку. Нашпигувати м’ясо бутончиками гвоздики по центру ромбів. Змастити окіст гарячою
гірчично-медовою сумішшю та запікати 30 хв, кожні 10 хв змащуючи його цією сумішшю.
Крок 4
Глазований окіст вийняти з духовки, накрити фольгою і залишити так на 15 хв. Нарізати скибочками.