Рецепт “Сирний торт з кокосовою стружкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 6 яєць
❯ 6 ст. л. води
❯ 150 г борошна
❯ 50 г кокосової стружки
❯ 200 г цукру
❯ сіль
Додатково:
❯ рознімна форма діаметром 28 см
Для начинки:
❯ 250 г сиру
❯ 200 г сметани
❯ 400 г жирних вершків
❯ 8 листочків желатину
❯ сік 1/2 лимона
❯ 60 мл апельсинового лікеру
❯ 150 г кокосової стружки
❯ 70 г цукру
❯ 200 г апельсинового джему
Для прикрас:
❯ кокосові пластівці або стружка
Покроковий процес приготування сирного торту
Крок 1
Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки збити в міцну піну з щіпкою солі, жовтки розтерти з цукром добіла, вливаючи воду. На жовткову масу просіяти борошно, додати кокосову стружку, перемішати та акуратно ввести білки.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Викласти тісто у вистелену пергаментом форму та випікати основу бл. 30 хв. Основі дати охолонути у формі та розрізати її на 3 коржі. Джем нагріти, перемішати з 30 мл лікеру та 3/4 джему намазати 2 коржі. Дати їм охолонути.
Крок 3
Желатин замочити у холодній воді. Сир розтерти зі сметаною та цукром, додати сік лимона, 30 мл лікеру та 80 г стружки. Желатин розтопити на повільному вогні, підмішати у сирну масу та помістити її в холодильник на 1 ч. Вершки збити та підмішати у сирну масу.
Крок 4
Зібрати торт. У кільце для торта укласти один намазаний джемом корж і викласти на нього 1/4 сирної маси. Масу накрити другим змащеним коржем, виклавши його джемом униз. Намастити корж 1/4 сирної маси та накрити коржом, що залишився. Виріб помістити в холодильник на 30 хв. Кільце для торта зняти, виріб густо покрити
масою, що залишилася, намазати джемом і посипати кокосовими пластівцями.