Рецепт “Таджин із рибою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Таджин або тажин – страва з м’яса та овочів, популярна в країнах Магрибу.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 510 ккал, 42 г білків,
10 г жирів, 65 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 рубана цибулина
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 600 мл рибного бульйону
❯ дрібка шафрану
❯ 2 подрібнені зубчики часнику
❯ тертий корінь імбиру (бл. 5 см)
❯ 1/2 стручка перцю чилі брусочками
❯ 2 ч. л. меленого кмину
❯ по 1 ч. л. меленого коріандру та меленої кориці
❯ 1 ч. л. томатапасти
❯ сік та терта цедра 1 апельсину
❯ 700 г філе білої риби
❯ 1 жменя листків кінзи
❯ сіль
❯ мигдальні пелюстки
❯ натуральний йогурт
Покроковий процес приготування таджину із рибою
Крок 1
Для соусу цибулю обсмажити в сотейнику на олії. Тим часом у бульйон всипати шафран та довести до кипіння. Цибулю в сотейнику змішати з часником, імбиром та чилі, обсмажувати 1 хв. Підмішати кмин, коріандр, корицю та томат-пасту. Обсмажувати суміш кілька хвилин. Влити бульйон, додати цедру та сік апельсину. Довести соус до кипіння та варити на слабкому вогні 10 хв.
Крок 2
Рибне філе вимити, обсушити, нарізати шматочками та викласти в соус. Під кришкою готувати 5 хв. Посолити, посипати мигдальними пелюстками та листочками кінзи, приправити йогуртом.