Перейти до вмісту
Головна » Таджин із рибою

Таджин із рибою

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Таджин із рибою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями. Таджин або тажин – страва з м’яса та овочів, популярна в країнах Магрибу.

    Приготування: 45 хвилин
    У 1 порції: 510 ккал, 42 г білків,
    10 г жирів, 65 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 рубана цибулина
    ❯ 1 ст. л. рослинної олії
    ❯ 600 мл рибного бульйону
    ❯ дрібка шафрану
    ❯ 2 подрібнені зубчики часнику
    ❯ тертий корінь імбиру (бл. 5 см)
    ❯ 1/2 стручка перцю чилі брусочками
    ❯ 2 ч. л. меленого кмину
    ❯ по 1 ч. л. меленого коріандру та меленої кориці
    ❯ 1 ч. л. томатапасти
    ❯ сік та терта цедра 1 апельсину
    ❯ 700 г філе білої риби
    ❯ 1 жменя листків кінзи
    ❯ сіль
    ❯ мигдальні пелюстки
    ❯ натуральний йогурт

    Покроковий процес приготування таджину із рибою

    Крок 1

    Для соусу цибулю обсмажити в сотейнику на олії. Тим часом у бульйон всипати шафран та довести до кипіння. Цибулю в сотейнику змішати з часником, імбиром та чилі, обсмажувати 1 хв. Підмішати кмин, коріандр, корицю та томат-пасту. Обсмажувати суміш кілька хвилин. Влити бульйон, додати цедру та сік апельсину. Довести соус до кипіння та варити на слабкому вогні 10 хв.

    Крок 2

    Рибне філе вимити, обсушити, нарізати шматочками та викласти в соус. Під кришкою готувати 5 хв. Посолити, посипати мигдальними пелюстками та листочками кінзи, приправити йогуртом.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Таджин із рибою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *