Рецепт “Теплий салат з авокадо та маринованими креветками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порцій, 20 хвилин
Інгредієнти
– 2 авокадо
– 20 очищених креветок
– 1 стручок гострого перцю
– 8 помідорів чері
– Листові салати асорті
– 2 ст. л. рубаної шніт-цибулі
– 2 ст. л. рослинної олії
Для маринаду:
– 20 г свіжонатертого імбиру
– 2 зубки часнику
– Сік 1/2 лайма
– 2 ст. л. рослинної олії
Для соусу:
– Сік 1/2 лайма
– 2 ст. л. рослинної олії
– 1 ст. л. бальзамічного оцту
– Цукор
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування салату з авокадо
Крок 1
Для маринаду часник очистити, дрібно посікти та перемішати з імбиром. Додати сік лайма, олію та трохи посолити. У мисці креветки залити маринадом і помістити у холодильник на 30 хв.
Крок 2
Для соусу олію перемішати з соком лайма і бальзамічним оцтом, нагріти на повільному вогні, додати сіль, перець та цукор на смак і зняти з вогню. Залишити під кришкою за кімнатної температури.
Крок 3
Стручок перцю вимити та обсушити, видалити плодоніжку, м’якуш нарізати тонкими кільцями. Листові салати промити, перебрати та обсушити. Авокадо вимити та обсушити, кожен плід очистити, видалити кісточку, м’якуш нарізати скибочками прибл. 5 мм завтовшки. Помідори вимити, обсушити та нарізати половинками або четвертинками.
Крок 4
Листові салати, перець та помідори перемішати в глибокій мисці, збризкати соусом.
Крок 5
На сковороді на гарячій олії обсмажувати авокадо та мариновані креветки по кілька хвилин з обох боків. Полити авокадо та креветки маринадом, сковороду накрити кришкою і кілька разів струсити. Смажені продукти перекласти до суміші салатів та акуратно перемішати.
Крок 6
Салат розкласти по порційним тарілкам і полити соусом. Подати теплим.