Рецепт “Тістечка з мигдальним кремом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 година 10 хвилин
У 1 порції: 140 ккал, 2 г білків,
10 г жирів, 10 г вуглеводів
Інгредієнти
На 25 порцій
Для тарталеток:
❯ 90 г борошна
❯ 10 г порошку какао
❯ 60 г цукрової пудри
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ 1/4 ч. л. цедри лимона
❯ 50 г пряникової крихти
❯ 1 яєчний жовток
❯ 80 г вершкового масла
❯ жир для змащування формочок
Для крему:
❯ 2 яєчні жовтки
❯ 150 мл молока
❯ 50 г цукру
❯ 20 г крохмалю
❯ 125 г вершкового масла
❯ 1 ч. л. мигдального лікеру
Покроковий процес приготування тістечок з мигдальним кремом
Крок 1
Вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. У глибоку миску просіяти борошно з порошком какао та цукровою пудрою, додати корицю, цедру лимона та пряникову крихту. Додати жовток та розм’якшене вершкове масло і руками вимісити гладке тісто. Загорнути тісто в харчову плівку та помістити в холодильник на 1 год.
Крок 2
Нагріти духовку до 170 °. Охолоджене тісто розподілити по змащенім жиром форм мочкам для тарталеток, посередині зробити поглиблення. Випікати тарталетки 8-10 хв.
Крок 3
Вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. Вогнетривкий посуд встановити на гарячу водяну баню
і збивати жовтки з молоком, цукром та крохмалем до загусання. Масу зняти з вогню та дати охолонути. В окремому посуді вершкове масло збити за допомогою електричного міксера в пишну масу та підмішати до нього охолоджений крем. Додати мигдальний лікер та акуратно перемішати. Наповнити кремом тарталетки.