Рецепт “Варення з айви з корицею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
❯ 2 великі плоди айви
❯ 300 г цукру
❯ 2 ст. л. соку лимона
❯ 1/3 ч. л. меленої кориці
Покроковий процес приготування варення з айви
Крок 1
Айву вимити, обсушити, серцевини з насінням видалити, м’якуш нарізати часточками.
Крок 2
Підготовлену айву в сотейнику з товстим дном залити водою так, щоб вона її ледве вкривала. Айву довести до кипіння та варити 10 хв. Плоди за допомогою шумівки перекласти в інший посуд.
Крок 3
Відібрати 150 мл води, в якій варилася айва, додати цукор, корицю, довести до кипіння та варити 10 хв.
Крок 4
Викласти в сироп айву та готувати на повільному вогні 15 хв. Додати сік лимона, варити 5 хв. і зняти з вогню. Варення розкласти за підготовленим банкам.