Перейти до вмісту
Головна » Вареники з картоплею на молоці

Вареники з картоплею на молоці

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Вареники з картоплею на молоці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 600 г борошна
    ❯ 250 мл молока
    ❯ 1 ч. л. солі
    Для начинки:
    ❯ 400 г картоплі
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 70 мл молока
    ❯ сіль
    ❯ рослинна олія

    Покроковий процес приготування вареників

    Крок 1

    Картоплю очистити, вимити, нарізати, залити в каструлі достатньою кількістю води та відварити до готовності. Воду злити, додати молоко та олію і стовкти картоплю в пюре. Остудити.

    Крок 2

    Борошно просіяти зі щіпкою солі та, вливаючи тонкою цівкою молоко та 1–2 ст. л. рослинної олії, вимісити гладке нелипке тісто. Дати тесту відстоятися при кімнатній температурі щонайменше 30 хв.

    Крок 3

    Тісто обім’яти, змастивши руки олією, розкачати і нарізати кружальцями діаметром прибл. 8 см. У центр кожного гуртка покласти 1 ст. л. начинки та сформувати вареники, защипавши краї. Варити у киплячій підсоленій воді 5-8 хв.

    Крок 4

    Готові вареники перекласти в посуд сервування, полити розтопленим вершковим маслом. Подати зі сметаною.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Вареники з картоплею на молоці. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *