Рецепт “Вареники з картоплею на молоці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 600 г борошна
❯ 250 мл молока
❯ 1 ч. л. солі
Для начинки:
❯ 400 г картоплі
❯ 50 г вершкового масла
❯ 70 мл молока
❯ сіль
❯ рослинна олія
Покроковий процес приготування вареників
Крок 1
Картоплю очистити, вимити, нарізати, залити в каструлі достатньою кількістю води та відварити до готовності. Воду злити, додати молоко та олію і стовкти картоплю в пюре. Остудити.
Крок 2
Борошно просіяти зі щіпкою солі та, вливаючи тонкою цівкою молоко та 1–2 ст. л. рослинної олії, вимісити гладке нелипке тісто. Дати тесту відстоятися при кімнатній температурі щонайменше 30 хв.
Крок 3
Тісто обім’яти, змастивши руки олією, розкачати і нарізати кружальцями діаметром прибл. 8 см. У центр кожного гуртка покласти 1 ст. л. начинки та сформувати вареники, защипавши краї. Варити у киплячій підсоленій воді 5-8 хв.
Крок 4
Готові вареники перекласти в посуд сервування, полити розтопленим вершковим маслом. Подати зі сметаною.