![Вареники з картоплею](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu.jpg)
Рецепт “Вареники з картоплею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Інгредієнти розраховано на 45 вареників
– Картопля 370гр
– Цибуля 2 середні цибулини
– Сіль 2-3 ч.л
– Перець до смаку
– Кмин 1ч.л
– Олія 25гр
Тісто на вареники:
– Борошно універсальне 300 гр
– Вода 150гр
– Олія 9гр
– Сіль 4.5гр
Покроковий процес приготування вареників з картоплею
![Вареники з картоплею1](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu1.jpg)
Крок 1
Дрібно нарізаємо цибулю. У розігріту сковороду наливаємо олію та висипаємо цибулю. Смажимо на маленькому вогні, постійно помішуючи. Готуємо до золотистого кольору.
![Вареники з картоплею2](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu2.jpg)
Крок 2
Обсмажуємо кмин на середньому вогні 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Готовий кмин перемелюємо на порошок.
![Вареники з картоплею3](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu3.jpg)
Крок 3
Відварюємо картоплю і висипаємо в неї цибулю, перець, кмин і сіль. Переминаємо і пробуємо на смак.
![Вареники з картоплею4](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu4.jpg)
Крок 4
До борошна додаємо сіль і перемішуємо. Вливаємо масло, 150 грамів окропу і замішуємо. Викладаємо на стіл та замішуємо тісто. Накриваємо тісто і даємо настоятися 15 хвилин.
![Вареники з картоплею5](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu5.jpg)
Крок 5
Робимо ковбаску товщиною 2 см і нарізаємо шматочками по 2 см. Розгортаємо форму для вареників. Кладемо начинку та формуємо вареники.
![Вареники з картоплею6](https://nakukhni.com.ua/wp-content/uploads/2023/07/varenyky-z-kartopleyu6.jpg)
Крок 6
Коли вода закипить, солимо і закидаємо вареники. Акуратно перемішуємо. Коли вареники спливуть, готуємо ще 5 хвилин.