Рецепт “Самса в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Яловичина 1кг
– Борошно 1кг
– Цибуля 700гр
– Чорний мелений перець
– Сіль
– Зіра
– Кунжут
– Курдюк 150гр
– Яйця 5шт
– Вершкове масло
Покроковий процес приготування самси у казані на багатті
Крок 1
В кілограм просіяного борошна додаємо сіль, вбиваємо сюди одне яйце. Потроху вливаємо 500 мілілітрів води та замішуємо тісто. Тісто у нас має вийти, як на пельмені. Готове тісто прибираємо у прохолодне місце на 30 хвилин.
Крок 2
Тепер займемося начинкою. Нарізаємо цибулю та яловичину дуже дрібно. Потім нарізаємо 150 грамів курдюка дрібними кубиками. В яловичину відправляємо цибулю, курдюк, сіль, чорний мелений перець,
зіру і ретельно перемішуємо. Забираємо начинку в холодильник.
Крок 3
Розрізаємо тісто навпіл, робимо колобок і тонко розкочуємо. Беремо шматочок олії та рівномірно розмазуємо за тестом. Скручуємо тісто в рулет максимально щільно. Забираємо тісто убік.
Крок 4
Беремо другу половину тіста і так само тонко розкочуємо і змащуємо маслом. Тепер беремо перший шматок тіста, скручений у рулетик і максимально туго закручуємо другим шматком. Надамо нашому тесту подвійну листковість. Робимо з тіста равлика, кладемо в пакет і прибираємо на годину в морозильник.
Крок 5
Через годину дістаємо тісто, розгортаємо і нарізаємо шматочками. Потім розминаємо шматочки тіста долонькою. Повинні вийти круглі записки під самсу і викладаємо на тацю, присипаний борошном.
Крок 6
Розгортаємо наші заготівлі, кладемо в них велику ложку начинки і формуємо трикутну самсу. Змащуємо самсу жовтками чотирьох яєць і посипаємо кунжутом.
Крок 7
Добре прогріваємо казан і кришку. Коли казан прогрівся, змочуємо самсу білком від яєць та клеєм до казана. Закриваємо кришку та готуємо на максимальному вогні 5 хвилин. Потім відкриваємо кришку, випускаємо пару та готуємо вже на мінімальному вогні 50 хвилин. Кожні 10 хвилин підіймаємо кришку та випускаємо пару!