Перейти до вмісту
Головна » Самса в казані на багатті

Самса в казані на багатті

    Самса в казані на багатті

    Рецепт “Самса в казані на багатті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    – Яловичина 1кг
    – Борошно 1кг
    – Цибуля 700гр
    – Чорний мелений перець
    – Сіль
    – Зіра
    – Кунжут
    – Курдюк 150гр
    – Яйця 5шт
    – Вершкове масло

    Покроковий процес приготування самси у казані на багатті
    Самса в казані на багатті1

    Крок 1

    В кілограм просіяного борошна додаємо сіль, вбиваємо сюди одне яйце. Потроху вливаємо 500 мілілітрів води та замішуємо тісто. Тісто у нас має вийти, як на пельмені. Готове тісто прибираємо у прохолодне місце на 30 хвилин.

    Самса в казані на багатті2

    Крок 2

    Тепер займемося начинкою. Нарізаємо цибулю та яловичину дуже дрібно. Потім нарізаємо 150 грамів курдюка дрібними кубиками. В яловичину відправляємо цибулю, курдюк, сіль, чорний мелений перець,
    зіру і ретельно перемішуємо. Забираємо начинку в холодильник.

    Самса в казані на багатті3

    Крок 3

    Розрізаємо тісто навпіл, робимо колобок і тонко розкочуємо. Беремо шматочок олії та рівномірно розмазуємо за тестом. Скручуємо тісто в рулет максимально щільно. Забираємо тісто убік.

    Самса в казані на багатті4

    Крок 4

    Беремо другу половину тіста і так само тонко розкочуємо і змащуємо маслом. Тепер беремо перший шматок тіста, скручений у рулетик і максимально туго закручуємо другим шматком. Надамо нашому тесту подвійну листковість. Робимо з тіста равлика, кладемо в пакет і прибираємо на годину в морозильник.

    Самса в казані на багатті5

    Крок 5

    Через годину дістаємо тісто, розгортаємо і нарізаємо шматочками. Потім розминаємо шматочки тіста долонькою. Повинні вийти круглі записки під самсу і викладаємо на тацю, присипаний борошном.

    Самса в казані на багатті6

    Крок 6

    Розгортаємо наші заготівлі, кладемо в них велику ложку начинки і формуємо трикутну самсу. Змащуємо самсу жовтками чотирьох яєць і посипаємо кунжутом.

    Самса в казані на багатті7

    Крок 7

    Добре прогріваємо казан і кришку. Коли казан прогрівся, змочуємо самсу білком від яєць та клеєм до казана. Закриваємо кришку та готуємо на максимальному вогні 5 хвилин. Потім відкриваємо кришку, випускаємо пару та готуємо вже на мінімальному вогні 50 хвилин. Кожні 10 хвилин підіймаємо кришку та випускаємо пару!

    Сьогодні ми дізналися як готується Самса в казані на багатті. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *