Рецепт “Яловичий стейк із соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 20 хвилин
У 1 порції: 670 ккал, 40 г білків,
54 г жирів, 6 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 яловичих стейків по 200 г
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Для соусу:
❯ 4 зубчики часнику
❯ 120 мл оливкової олії
❯ 60 мл білого винного оцту
❯ 6 ст. л. десертного вина
❯ 1 пучок кінзи
❯ 1 пучок материнки
❯ 3 ст. л. соку лимона
Покроковий процес приготування яловичого стейку
Крок 1
Для соусу часник очистити. Кінзу і материнку вимити, перебрати та обсушити, листочки з гілочок обірвати.
Підготовлені продукти помістити в миску блендера і пюрирувати, вливаючи порціями оливкова олія, вино, оцет
та сік лимона.
Крок 2
Гриль нагріти до середньої температури. М’ясо вимити, обсушити, посолити і поперчити з обох боків. Змастити стейки 1/3 соусу.
Крок 3
Підготовлені стейки обсмажувати на ґратах гриля по 5 хв з кожного боку. Готові стейки подати з соусом, що залишився, і грінками з білого хліба.
Аргентинський зелений соус чимічурі трохи нагадує песто. Його використовують для маринування м’яса або риби перед обсмажуванням на грилі, готують на його основі соуси для салатів Добре також подати соус як закуска до грінок з білого хліба або додати його до бутербродної з м’яким сиром. Чимічуррі буде ще смачніше, якщо дати йому настоятися 2-3 дні у прохолодному місці у закритому посуді.