Рецепт “Яловичина фламбована у перці” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г яловичини (одним шматком)
❯ 1 ст. л. суміші перців
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 80 мл коньяку
❯ 150 мл яловичого бульйону
❯ 2 ст. л. сметани
❯ 30 г вершкового масла
❯ сіль
Покроковий процес приготування фламбовоної яловичини
Крок 1
Перец размолоть в мельнице. Мясо посолить и обвалять в перце. Духовку нагреть до 180 °.
Крок 2
У формі для запікання нагріти олію та обсмажити яловичину з усіх сторін до золотистого кольору, помістити в духовку та запікати 25 хв.
Крок 3
М’ясо вийняти з духовки та поставити форму на вогонь. Полити м’ясо половиною коньяку і підпалити довгим сірником (фламбувати). М’ясо перекласти в інший посуд.
Крок 4
У форму, де готувалося м’ясо, влити коньяк, що залишився і перемішати, знімаючи залишки жиру з дна та стінок посуду. Влити бульйон та уварити наполовину. Додати сметану, посолити на смак та готувати 2 хв, злегка
збиваючи соус віночком.
Крок 5
М’ясо нарізати порційними скибочками та перекласти в посуд сервіровки. Подати з салатом з свіжих овочів.
Соус сервірувати в окремій посуд.