Перейти до вмісту
Головна » Запечена курка з соусом на яблучному сидрі

Запечена курка з соусом на яблучному сидрі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Запечена курка з соусом на яблучному сидрі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    ❯ 1 тушка курки (бл. 1,5 кг)
    ❯ 1 невелика головка часнику
    ❯ 50 мл рослинної олії
    ❯ 3 гілочки розмарину
    ❯ 200 мл сидру
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування курки на яблучному сидрі

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати форму для запікання, змастити її невеликою кількістю рослинної олії. Розмарин промити та обсушити, часник не очищаючи, розібрати на зубки. Курку вимити та обсушити, натерти сіллю та перцем, в черевце покласти 2 гілочки розмарину і 2-3 неочищені зубки часнику.

    Крок 2

    Змастити птицю рослинною олією, що залишилася. та викласти у форму. Поруч укласти решту часник. Запікати птаха до готовності, зрідка поливаючи соком, що утворився у формі.

    Крок 3

    Птах перекласти в інший посуд, часник із черевця і з форми вийняти, очистити, розім’яти та покласти у форму з жиром. Гілочки розмарину з черевця дістати, листочки з них обірвати у форму. Обірвати та додати у формі листя зі свіжої гілочки розмарину.

    Крок 4

    Сік, що утворився у формі, нагріти й дегласувати, вливши сидр та інтенсивно знімаючи залишки жиру і їжі з дна та стінок форми. Уварювати соус ок. 5 хв, додати вершкове масло і добре збити вінчиком. Соус посолити та поперчити. Подати до запеченої птиці в окремому посуді.

    Сьогодні ми дізналися як готується Запечена курка з соусом на яблучному сидрі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *