Рецепт “Запечений окіст з ананасом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ:
❯ 1,5 кг свинячого стегна
❯ 3 гілочки розмарину
❯ 2 зубки часнику
❯ 6 ст. соку лимона
❯ 2 ст.л. гірчиці
❯ 2 ст.л. рослинної олії
❯ 1 цибулина
❯ 2 яблука
❯ 2 кружки консервованого ананаса
❯ 2 ст.л. сиропу з-під ананасів
❯ 50 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування окісту з ананасом
Крок 1
М’ясо промити та зачистити. З гілочок розмарину обірвати листочки, часник очистити та стовкти у ступці.
Крок 2
Сік лимона перемішати з гірчицею і олією, додати розмарин, часник. М’ясо натерти сіллю, перцем та приготовленою сумішшю та маринувати при кімнатної температури 1 годину.
Крок 3
Очищені яблука та ананас дрібно нарізати. Цибулину очистити, порубати та обсмажити у сотейнику на вершковому маслі до прозорості. Додати яблука, ананаси, влити сироп та 2 ст. л. води та тушити 5 хв.
Крок 4
Окіст викласти у форму, накрити фольгою та запікати 1 год. 30 хв. при 200°. Фольгу розгорнути, змастити окіст яблучно-ананасовий сумішшю та запікати ще 30-35 хв, часто поливаючи жиром, що утворився в формі.