Перейти до вмісту
Головна » Запечений окіст з ананасом

Запечений окіст з ананасом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Запечений окіст з ананасом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6–8 ПОРЦІЙ:
    ❯ 1,5 кг свинячого стегна
    ❯ 3 гілочки розмарину
    ❯ 2 зубки часнику
    ❯ 6 ст. соку лимона
    ❯ 2 ст.л. гірчиці
    ❯ 2 ст.л. рослинної олії
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 2 яблука
    ❯ 2 кружки консервованого ананаса
    ❯ 2 ст.л. сиропу з-під ананасів
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування окісту з ананасом

    Крок 1

    М’ясо промити та зачистити. З гілочок розмарину обірвати листочки, часник очистити та стовкти у ступці.

    Крок 2

    Сік лимона перемішати з гірчицею і олією, додати розмарин, часник. М’ясо натерти сіллю, перцем та приготовленою сумішшю та маринувати при кімнатної температури 1 годину.

    Крок 3

    Очищені яблука та ананас дрібно нарізати. Цибулину очистити, порубати та обсмажити у сотейнику на вершковому маслі до прозорості. Додати яблука, ананаси, влити сироп та 2 ст. л. води та тушити 5 хв.

    Крок 4

    Окіст викласти у форму, накрити фольгою та запікати 1 год. 30 хв. при 200°. Фольгу розгорнути, змастити окіст яблучно-ананасовий сумішшю та запікати ще 30-35 хв, часто поливаючи жиром, що утворився в формі.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Запечений окіст з ананасом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *