Рецепт “Запіканка з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 45 хвилин
У 1 порції: 1000 ккал, 38 г білків,
69 г жирів, 57 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 0,5 кг оленини з плечової частини туші
❯ 50 мл коньяку
❯ 1 червона цибулина
❯ 1 зубчик часнику
❯ 200 г коріння (петрушки, селери, моркви)
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 2 лаврові листи
❯ по 5 горошин чорного та запашного перцю
❯ 5 ягід ялівцю
❯ 1 ст. л. цукру
❯ за 1 ст. л. томат-пасти та оцту
❯ 250 мл сухого червоного вина
❯ 150 г печериць
❯ сіль
Покроковий процес приготування запіканки з рубаним м’ясом
Крок 1
Капусту вимити, вирізати качан. Качан бланшувати в киплячій підсоленій воді 5-7 хв, потім обполоснути холодною водою і розібрати на листя. Потовщення на листі злегка відбити.
Крок 2
Бекон дрібно нарізати та витопити з нього жир на сковороді. Цибулю очистити, порубати та обсмажувати на витопленому жирі до напівпрозорості. Додати рубане м’ясо і готувати, помішуючи, поки воно не стане
розсипчастим. Часник очистити, потовкти та змішати з охололою цибульно-м’ясною масою, яйцями та сухарями. Посолити та поперчити, приправити кумином.
Крок 3
Жаростійку форму вислати папером для випікання, залишивши вільними краї, якими потім можна буде прикрити
запіканку. У форму викласти внахлест велике листя капусти так, щоб вони звисали за борту форми. Поверх листя
розподілити третину начинки, наступний шар капусти, ще одну третину начинки та капусту, що залишилася. Останнім шаром викласти рештки м’ясної маси.
Крок 4
Прикрити начинку листям, виступаючими за борти форми. Поверхню майбутньої запіканки змастити жиром. Підтягнути вільні краї паперу до центру і зав’язати так, щоб вийшов мішечок. Форму зі стравою поставити в ємність побільше, на дно якої попередньо налити трохи води. Запікати у духовці 1 год 40 хв. при 180°.