Перейти до вмісту
Головна » Курка запечена у вині

Курка запечена у вині

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Курка запечена у вині” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 25 хвилин
    У 1 порції: 270 ккал, 45 г білків,
    25 г жирів, 25 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 1 курка, готова до кулінарної обробки
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 2 ч. л. суміші сушеного розмарину, базиліка, чебрецю та меленої солодкої паприки
    ❯ по 80 г вершкового масла та скибочок бекону
    ❯ 4 лаврові листи
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 5 ягід ялівцю
    ❯ 100 мл білого вина
    ❯ 2 ч. л. борошна

    Покроковий процес приготування курки запеченої у вині

    Крок 1

    Нагріти духовку до 200 °. Курку вимити, обсушити, натерти сіллю, перцем та сумішшю спецій. Масло нарізати
    кубиками. Курку обкласти скибочками бекону та лавровими листами, обв’язати кулінарною ниткою.

    Крок 2

    Цибулю очистити, дрібно нарізати та викласти у форму, додати ягоди ялівцю. Викласти на цибулю курку та запікати під кришкою 20 хв. Влити у форму вино та готувати ще 20 хв. Кришку зняти, рідину загустити борошном і запікати птицю 10 хв.

    Крок 3

    Курку перекласти в інший посуд. У соус, що утворився під час запікання, влити 100 мл води, посолити та помішуючи, уварювати на слабкому вогні ок. 20 хв. Готову курку подати, поливши соусом.

    Сьогодні ми дізналися як готується Курка запечена у вині. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *