Рецепт “Жюльєн рибний з креветками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 300 г філе морської риби
❯ сік 1/2 лимона
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 170 мл вершків
❯ 150 г твердого сиру
❯ 10 креветок варено-морожених
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування жюльєну з креветками
Крок 1
Рибу нарізати невеликими шматочками і збризкати соком лимона. Креветки розморозити, очистити та дрібно посікти. 1/3 відкласти креветок для подачі. Нагріти вершки, не доводячи до кипіння.
Крок 2
Цибулину очистити, дрібно посікти та обсмажити на невеликому кількості олії до прозорості. Викласти до цибулі рибу та обсмажувати 5-7 хв, часто перемішуючи.
Крок 3
Влити до риби вершки, додати борошно і готувати, поки маса не почне густіти. Підмішати в масу 2/3 креветок і зняти з вогню.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Порційні креманки змастити олією і розкласти за ними приготовлену масу.
Крок 5
Сир натерти на тертці та густо посипати масу у креманках. Запікати жюльєни 15-18 хв. Подати гарячими, посипавши креветками.