Перейти до вмісту
Головна » Жюльєн з курячим філе

Жюльєн з курячим філе

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Жюльєн з курячим філе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 ПОРЦІЙ, 40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 500 г курячого філе
    ❯ 300 г печериць
    ❯ 2 великі цибулини
    ❯ 200 г тертого сиру
    ❯ 2 ст. л. борошна
    ❯ 300 мл вершків
    ❯ 30 г вершкового масла
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування жюльєну з курячим філе

    Крок 1

    Філе промити, обсушити та нарізати тонкими смужками. На сковороді на олії обсмажити м’ясо до золотистого кольору, злегка посолити та поперчити. Перекласти в інший посуд.

    Крок 2

    Цибулю очистити та нарізати товстими (ок. 5 мм) кільцями. Гриби почистити, промити, нарізати та обсмажувати на жирі, що залишився після приготування птиці, прибл. 5 хв. Додати цибулю і, помішуючи, обсмажити до прозорості. Повернути на сковороду м’ясо, перемішати, готувати 5 хв і зняти з вогню.

    Крок 3

    У сотейнику на вершковому маслі обсмажити борошно до золотистого кольору. Перемішуючи, влити вершки, посолити-поперчити до смаку і готувати на повільному вогні, поки маса не почне густіти. Закласти у сотейник курку з грибами та цибулею, перемішати та зняти з вогню.

    Крок 4

    Підготувати порційні форми та розкласти за ними приготовлену масу. Духовку нагріти до 180 °. Масу посипати тертим сиром та запікати жульєн у духовці 15–20 хв.

    У багатьох стравах часник можна замінити свіжим, меленим або навіть маринованим імбиром. Гострота у смаку збережеться, але імбир, на відміну часнику, має ледве вловимий і дуже приємний запах, що освіжає.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Жюльєн з курячим філе. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *