Рецепт “А-ля іспанська емпанада” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ
Для тесту:
❯ 1 кг борошна
❯ 125 г смальцю
❯ 1 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. куркуми
❯ 150 мл теплого молока
❯ 1 яйце
Для начинки:
❯ 700 г курячого філе
❯ 2 цибулини
❯ 50 г родзинок
❯ 600 г шпинату
❯ 50 мл оливкової олії
❯ 1 ч. л. меленої паприки
❯ 1 ч. л. меленої суміші мускатного горіха, гвоздики та імбиру
❯ по 1/2 ч. л. мелений кориць
Покроковий процес приготування а-ля емпанада
Крок 1
Шпинат бланшувати в киплячій підсоленій воді 1 хв, відкинути на друшляк. Цибулю очистити та порубати. Родзинки
замочити у теплій воді. Філе нарізати кубиками та перемішати з усіма спеціями. У сотейнику на олії обсмажувати філе з цибулею та родзинками до готовності філе. Підмішати шпинат, посолити та готувати 3–5 хв. Начинці дати
охолонути.
Крок 2
Борошно просіяти із сіллю та куркумою, додати смалець. Вливаючи молоко, вимісити гладке тісто. Дати тесту відстоятись 30 хв при кімнатній температурі
Крок 3
Духовку нагріти до 200 °. Тісто розкотити в пласт завтовшки бл. 3 мм і нарізати кружальцями діаметром 12 см. Викласти на кружки начинку та сформувати пиріжки, защипуючи краю. Тістечка перекласти на лист, змастити яйцем та випікати 20 хв.