Рецепт “Австрійський сирний штоллен” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 год. 15 хв.
У 1 порції: 330 ккал, 6г білків,
17г жирів, 37г вуглеводів
Інгредієнти
На 18 порцій:
❯ 200 г вершкового масла
❯ 180 г цукру
❯ 2 яйця
❯ щіпка меленої кориці
❯ 1 ч. л. цедри лимона
❯ 250 г сиру
❯ 3 ст. л. рому
❯ 1 пакетик розпушувача
❯ 500 г борошна
❯ 120 г рубаних цукатів із цедри лимона
❯ вишня або журавлина
❯ 80 г лісових горіхів або мигдальних пластівців
❯ борошно для посипання
Для прикрас:
❯ 50 г вершкового масла
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування штоллену
Крок 1
Розм’якшене вершкове масло, цукор і яйця збити в мисці у пишну масу. Додати корицю та цедру лимона. В окремому посуді розтерти сир з ромом, додати масляну масу. Борошно просіяти з розпушувачем і разом із цукатами, ягодами, горіхами або мигдальними пластівцями підмішати в масу
Крок 2
Вимісити еластичне тісто, розкотити його на посипаному борошном поверхні та сформувати кекс у вигляді поліна. Акуратно перекласти виріб на висланий папером для випікання деко та випікати при 180° 45–50 хв. Готовий кекс теплим змастити олією і посипати цукровою пудрою.