Перейти до вмісту
Головна » Баклажани а-ля капрезе

Баклажани а-ля капрезе

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Баклажани а-ля капрезе” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 45 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 2 баклажани
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 120 г моцарели
    ❯ 8 помідорів чері
    ❯ 2 гілочки базиліка
    ❯ 4 ст. л. панірувальних сухарів
    ❯ 2 зубки часнику (за бажанням)
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування баклажанів а-ля капрезе

    Крок 1

    Духовку нагріти до 190 °. Баклажани вимити та обсушити, кожен розрізати вздовж навпіл.

    Крок 2

    Підготовлені баклажани викласти на лист, збризкати рослинною олією, злегка посолити, поперчити та запікати в духовці до м’якості.

    Крок 3

    Припеченим баклажанам дати трохи охолонути та за допомогою столової ложки вибрати з них частину м’якоті,
    залишивши товсті стінки. (М’якуш відкласти та використовувати для приготування іншої страви.)

    Крок 4

    Базилік промити, обсушити та дрібно порубати. Помідори вимити, обсушити та нарізати тонкими кружальцями.
    Моцарелу дрібно нарізати та перемішати з панірувальними сухарями та 2/3 базиліка.

    Крок 5

    Наповнити половинки баклажанів масою з моцарелою, викласти на неї кружки помідорів і добре поперчити. Викласти у форму до баклажанів неочищені зубки часнику та запікати блюдо ок. 20 хв. Баклажани подати гарячими,
    посипавши базиліком, що залишився.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Баклажани а-ля капрезе. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *