Рецепт “Бекон у домашніх умовах” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
– Грудинка 1,5 кг
– Нітритно-посолкова суміш 35 г
– Чорний перець 5 г
– Часниковий порошок 5 г
Розчин для промивання м’яса:
– Вода 2 л
– Оцет 3 ст.л.
Покроковий процес приготування бекону у домашніх умовах
Крок 1
Кладемо грудинку на харчову плівку. У нітритно-посолову суміш додаємо чорний мелений перець, 5 г часникового порошку і добре перемішуємо. Добре посипаємо грудинку з усіх боків. Добре втираємо сіль у грудинку. Старанно упаковуємо в плівку. Бекон повинен зберігатися у температурі -2 градуси 5-7 днів.
Крок 2
Промиваємо бекон під проточною водою. Змиваємо основні спеції. Залишки змиваємо водою з оцтом. Ретельно просушуємо паперовими рушниками.
Крок 3
Кладемо бекон на жаровню із сіткою. Поруч треба поставити ємність із водою, щоб бекон не пересихав. Відправляємо в духовку за 65-70 градусів на 6-7 годин.