Рецепт “Бріош з джемом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
❯ 300 г борошна
❯ 70 г вершкового масла
❯ 150 мл молока
❯ 80 г цукру
❯ 1 ст. л. сухих пекарських дріжджів
❯ 250 г чорничного джему
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ жир для змащування форми
❯ 1 жовток
❯ 1 ст. л. насіння або горіхів на смак
Покроковий процес приготування бріоша з джемом
Крок 1
Борошно просіяти в миску, перемішати з цукром, сіллю та дріжджами. Додати масло, молоко та руками вимісити гладке тісто. Дати тесту підійти прибл. 40 хв.
Крок 2
Тісто розкотити у прямокутний пласт товщиною бл. 1 см і змастити його джемом. Скачати пласт у рулет і розрізати його вздовж, не прорізаючи до кінця
Крок 3
Підготувати форму для кексу та змастити її жиром. Рулет викласти у форму, укладаючи його змійкою, і дати підійти 20 хв.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Жовток розбовтати та за допомогою пензлика змастити виріб. Посипати виріб насінням (горіхами) та випікати 30–35 хв.