Рецепт “Цукерки трюфелі домашні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 25 хвилин
У 1 порції: 80 ккал, 1 г білків,
5 г жирів, 8 г вуглеводів
Інгредієнти
На 30 шт.
❯ 100 мл вершків для збивання (прибл. 30 %)
❯ 400 г чорного шоколаду
❯ 1 ст. л. сушених квіток лаванди
❯ порошок какао або мелені горіхи
Покроковий процес приготування цукерок трюфелі
Крок 1
Шоколад поламати невеликими шматочками, змішати з вершками та розтоплювати, помішуючи, на гарячій водяній бані (не доводячи до кипіння) до отримання однорідної кремоподібної маси. Підмішати сушені квіти лаванди. Залишити на 1 год, щоб дати шоколадній масі злегка затвердіти.
Крок 2
За допомогою чайної ложки сформувати із шоколадної маси невеликі круглі цукерки. Обваляти їх у порошку какао з
всіх сторін і викласти на блюдо. Накрити харчовою плівкою та помістити в холодильник на 1 год.
За бажанням у шоколадну масу можна додати трохи темного рому чи коньяку.