Рецепт “Дорада запечена з лимоном” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 2 тушки доради, готові до кулінарної обробки
❯ 2 стебла цибулі-порею
❯ 1 пучок чебрецю
❯ 1 пучок кропу (бажано з суцвіттями)
❯ 1 лимон
❯ прибл. 250 мл сухого вермуту
❯ 70 г вершкового масла
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування дорадо
Крок 1
Лук-порей почистити, промити, кожен стебло розрізати вздовж навпіл і відібрати найширші (верхні) частини листя.
Крок 2
У каструлі довести до кипіння достатню кількість води, додати 1 ст. л. солі. У киплячу воду закласти відібрані частини цибулі-порею та готувати 30–45 с. Цибулю відкинути на друшляк та обдати холодною водою.
Крок 3
Кріп і чебрець промити та обсушити, лимон нарізати кружальцями. Рибу вимити, обсушити та натерти всередині та зовні сіллю та перцем, у черевце кожної тушки покласти трохи чебрецю, кропу та кілька гуртків лимона. Кожну тушку обернути кількома листами порію так, щоб більш зелені частини листя були зверху. Між шарами порею укласти кухлі лимона і гілочки зелені.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати 2 великі листи пергаменту. Олія охолодити та порубати. Викласти рибу на пергамент, розподілити порей, що залишився, посипати маслом, злегка посолити та поперчити, полити вермутом.
Листи пергаменту щільно загорнути, перекласти рибу у форму для запікання та готувати. 12-15 хв. Духовку вимкнути та залишити рибу у духовці ще на 5 хв.