Перейти до вмісту
Головна » Фунтовий кекс

Фунтовий кекс

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Фунтовий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 55 хвилин

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 3 яйця
    ❯ 150 г борошна
    ❯ 150 г дрібнокристалічного цукру
    ❯ 150 г вершкового масла
    ❯ сіль
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ вершкове масло та борошно для змащування/посипання форми

    Покроковий процес приготування фунтового кексу
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу змастити вершковим маслом та присипати борошном. У глибокій мисці яйця розтерти із цукром і щіпкою солі добіла та збити до одержання пишної маси.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    В окремий посуд просіяти борошно з розпушувачем і невеликими порціями підмішати її в тісто, стежачи,
    щоб не утворилися грудочки. Підготувати ємність для приготування на водяній бані.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Вершкове масло нарізати кубиками, розтопити на гарячій водяній бані, дати йому трохи охолонути та підмішати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання та готувати кекс 40 хв.

    Такий кекс може стати і скромним сніданком – наприклад, тостами з ягодами, та вишуканим десертом, якщо подати його із заварним або шоколадним кремом, зі збитими вершками, покрити глазур’ю.
    Варіацій – безліч

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Фунтовий кекс. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *