Рецепт “Фунтовий кекс” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 55 хвилин
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 3 яйця
❯ 150 г борошна
❯ 150 г дрібнокристалічного цукру
❯ 150 г вершкового масла
❯ сіль
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ вершкове масло та борошно для змащування/посипання форми
Покроковий процес приготування фунтового кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу змастити вершковим маслом та присипати борошном. У глибокій мисці яйця розтерти із цукром і щіпкою солі добіла та збити до одержання пишної маси.
Крок 2
В окремий посуд просіяти борошно з розпушувачем і невеликими порціями підмішати її в тісто, стежачи,
щоб не утворилися грудочки. Підготувати ємність для приготування на водяній бані.
Крок 3
Вершкове масло нарізати кубиками, розтопити на гарячій водяній бані, дати йому трохи охолонути та підмішати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання та готувати кекс 40 хв.
Такий кекс може стати і скромним сніданком – наприклад, тостами з ягодами, та вишуканим десертом, якщо подати його із заварним або шоколадним кремом, зі збитими вершками, покрити глазур’ю.
Варіацій – безліч