Рецепт “Галета з буряком сиром та медом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 6 порцій:
Для тесту:
❯ 200 г борошна
❯ 1 ч. л. листя чебрецю
❯ 70 г холодної води
❯ 115 г вершкового масла + для змащування форми
❯ сіль
Для начинки:
❯ 3 коренеплоди буряків (червоного, різнокольорового кьоджа)
❯ 2 середні цибулини
❯ 1 ст. л. рослинної олії
❯ 150 г козячого сиру
❯ 1 ч. л. листя чебрецю
❯ 2 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 1–2 ст. л. меду
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування галети
Крок 1
Інгредієнти для тіста змішати та вимісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і помістити у холодильник мінімум на 1 год.
Крок 2
Духовку нагріти до 190 °. Буряк ретельно вимити, кожен коренеплід загорнути в лист алюмінієвої фольги, залишивши пару отворів, викласти на лист і запікати 25 хв.
Крок 3
Цибулю очистити, нарізати товстими кружальцями, викласти до буряків, збризкати маслом, посолити та запікати бл. 40 хв. Овочам дати охолонути, буряк нарізати кружальцями.
Крок 4
Зібрати галету. Тісто розкотити у круглий пласт. Сир розім’яти та 3/4 викласти по центру пласта, відступивши від країв прибл. 4 см. Викласти поверх сиру цибулю, збризкати його оцтом. Викласти на цибулю буряк, полити оцтом та медом, посолити та поперчити, посипати чебрецем. Краї тіста загорнути на начинку та запікати виріб 30 хв. Подати, посипавши сиром, що залишився.