Рецепт “Гарбузовий пиріг з волоськими горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 310 ккал, 4 г білків,
19 г жирів, 31 г вуглеводів
Інгредієнти
На 14 порцій:
❯ 400 г борошна
❯ 2,5 ч. л. меленої кориці
❯ по 1/2 ч. л. меленого імбиру та тертого мускатного горіха
❯ 1/2 ч. л. меленого запашного перцю
❯ 1/2 ч. л. солі
❯ 1 ч. л. розпушувача
❯ 250 г вершкового масла
❯ 200 г коричневого тростинного цукру
❯ 2 яйця
❯ 1 ч. л. ванільного цукру
❯ 2 склянки гарбузового пюре
❯ жменя рубаних волоських горіхів
❯ по жмені крупно покришеного ванільного та шоколадного печива
❯ цукрова пудра для посипання
Покроковий процес приготування гарбузового пирога
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Прямокутну форму або глибоке деко вистелити папером для випікання.
Крок 2
Борошно просіяти та змішати у мисці із прянощами та розпушувачем. Вершкове масло розтопити у невеликій каструлі на слабкому вогні, потім перелити у чисту миску і дати охолонути. Всипати цукор і ванільний цукор, вбити яйця. Додати гарбузове пюре і все ретельно перемішати.
Крок 3
Невеликими порціями всипати в яєчно-гарбузову масу борошно з розпушувачем, швидко перемішати. У самому кінці додати в тісто рубані горіхи та скришене печиво.
Крок 4
Тісто ложкою викласти у підготовлений посуд для випікання, розрівняти та випікати бл. 35 хв. (Перевірити готовність пирога, проткнувши його дерев’яною шпажкою: тісто не повинно до неї прилипати.) Готовий гарбузовий пиріг дати повністю охолонути прямо у формі, посипати цукровою пудрою і розрізати на чотирнадцять квадратних шматочків.