Рецепт “Гарбузовий суп-велуте” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
На 6 порції:
❯ 1 гарбуз (бл. 1 кг)
❯ 2 середні бульби картоплі
❯ 1 цибулина
❯ 1 кубик курячого бульйону
❯ рослинна олія
❯ мелений імбир
❯ мелена кориця
❯ гострий червоний перець
❯ сіль
❯ чорний перець
Для подачі:
❯ жирні вершки
❯ рубана зелень на смак
❯ обсмажене гарбузове насіння
❯ крутони з пшеничного хліба
Для крутонів:
❯ прибл. 1/2 батона (нарізати кубиками)
❯ сіль
❯ 50 г вершкового масла
Покроковий процес приготування гарбузового супу-велуте
Крок 1
Гарбуз вимити та обсушити, розрізати плід навпіл і за допомогою столової ложки вибрати з гарбуза весь волокнистий м’якуш із насінням. М’якуш промити на ситі, насіння вибрати, обсушити паперовим рушником і підсушити в духовці. Підсушене насіння очистити, злегка обсмажити на сковороді на 1/2 ст. л. рослинної олії з сіллю та охолодити.
Крок 2
Картоплю та цибулину очистити, картоплю вимити, обсушити та нарізати кубиками. Очищений гарбуз нарізати так само. Цибулину нарізати півкільцями. Усі підготовлені овочі обсмажувати у сотейнику на 1 ст. л. олії бл. 5 хв, часто перемішуючи. Присипати овочі щіпкою імбиру, кориці та гострого перцю, додати щіпку чорного перцю, посолити.
Крок 3
Овочі залити невеликою кількістю води та готувати до м’якості гарбуза та картоплі під кришкою на повільному вогні. Приготувати з кубика 1 л бульйону. За кілька хвилин до кінця приготування овочів влити в сотейник 1/2 бульйону, довести до кипіння та зняти з вогню. Овочі подрібнити блендером, вливаючи бульйон, що залишився до отримання супу необхідної консистенції.