Перейти до вмісту
Головна » Гливи у клярі

Гливи у клярі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Гливи у клярі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 6 ПОРЦІЙ
    ❯ 1 кг великих глив
    ❯ 2 яйця
    ❯ 120 мл молока
    ❯ 180 г борошна
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ рослинна олія для смаження

    Покроковий процес приготування глив у клярі

    Крок 1

    Гриби очистити, промити, обсушити і в каструлі залити достатнім кількістю холодної води. Воду довести до кипіння та варити гриби 10 хв. Гриби відкинути на друшляк та дати воді стекти.

    Крок 2

    Приготувати тісто для кляру. Яйця розділити на білки та жовтки. Жовтки розтерти з щіпкою солі добілу, білки в окремому посуді збити в міцну піну. У жовткову масу ввести молоко, суміш посолити та поперчити до смаку.
    У глибоку миску всипати борошно і, вливаючи тонкою цівкою жовткову суміш, перемішати до отримання однорідної
    маси без грудочок. Підмішати в масу збиті білки.

    Крок 3

    На сковороді нагріти достатню кількість рослинної олії. Приварені гриби порційно вмочувати в тісто для кляру та обсмажувати в киплячій олії до золотистого кольору з обох боків. Обсмажені гриби перекладати в посуд сервіровки. Подати гарячими або теплими як гарнір до м’ясної страви або доповнення до овочевого рагу.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гливи у клярі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *