Рецепт “Гороховий суп із часниковими грінками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 20 хвилин
У 1 порції: 230 ккал, 35г білків,
65 г жирів, 56 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 250 г гороху
❯ 2 ст. л. вершкового масла для обсмажування цибулі
❯ 1 цибулина
❯ 4 зубчики часнику
❯ ½ кореня селери
❯ сіль
❯ 2 ст. л. сушеного майорану
❯ 8 скибочок білого хліба
Покроковий процес приготування горохового супу
Крок 1
Горох замочити у холодній воді на ніч. Вранці відкинути на друшляк, ретельно промити та дати рідини стекти.
Крок 2
У каструлі залити горох 1 л холодної води та варити до готовності. Відкинути на друшляк, рідину, в якій горох варився, зібрати, горох промити.
Крок 3
Цибулину очистити та дрібно порубати. Селеру очистити, вимити та нарізати дрібними шматочками. Часник очистити. 3 зубчики часнику нарізати тонкими пластинами. У каструлі з товстим дном розтопити вершкове масло та обсмажувати на ньому цибулю на слабкому вогні 5 хв. Додати селеру і нарізаний часник і припустити на слабкому вогні. Покласти до сотейника горох, все перемішати та влити рідину з-під гороху. Довести до кипіння, варити 3-5 хв і зняти з вогню. Суп пюрувати, посолити та приправити майораном
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Скибочки хліба викласти на лист і підрум’янити до утворення золотистої скоринки. Натерти їх часником, що залишився. Подати суп гарячим із часниковими грінками.