Перейти до вмісту
Головна » Гратен з пасти з картоплею та шинкою

Гратен з пасти з картоплею та шинкою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Гратен з пасти з картоплею та шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 6 порцій:
    ❯ 400 г коротких макаронних виробів
    ❯ 2 бульби картоплі
    ❯ 1 кубик курячого бульйону
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 1 ст. л. хлібної крихти
    ❯ 6 товстих скибочок вареної шинки
    ❯ 500 мл жирних вершків
    ❯ 1 яйце
    ❯ 150 г тертого сиру
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець
    ❯ рубана зелень

    Покроковий процес приготування гратену з пасти

    Крок 1

    У киплячій підсоленій воді, додавши подрібнений кубик бульйону, відварити пасту Альденте. Готову пасту відкинути на друшляк.

    Крок 2

    Часник очистити, порубати та перемішати з хлібною крихтою. Картоплю очистити, вимити, обсушити та варити в киплячій підсоленій воді 20 хв. Воду злити, картоплю нарізати дрібними кубиками та обсмажити на сковороді на 2ст.л. олії до золотистого кольору. Посипати картопля хлібною крихтою з часником і обсмажувати 3 хв.

    Крок 3

    Шинку нарізати тонкими брусочками або кубиками. Пасту перемішати з картоплею, додати шинку.

    Крок 4

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для запікання змастити олією та викласти в неї макарони з картоплею та шинкою.

    Крок 5

    Для соусу вершки розбовтати з яйцем та половиною сиру, посолити, поперчити та полити продукти у вигляді.

    Крок 6

    Викласти на сковороду пасту, маскарпоне і добре перемішати. Посипати блюдо шнитт луком і тертим пармезаном, посолити та поперчити на смак

    Крок 7

    Гратен запікати 25–30 хв, вийняти з духовки, посипати сиром, що залишився, і запікати ще 7 хв. Перед подачею посипати рубаною зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен з пасти з картоплею та шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *