Рецепт “Гратен з пасти з картоплею та шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 400 г коротких макаронних виробів
❯ 2 бульби картоплі
❯ 1 кубик курячого бульйону
❯ 1 зубок часнику
❯ 1 ст. л. хлібної крихти
❯ 6 товстих скибочок вареної шинки
❯ 500 мл жирних вершків
❯ 1 яйце
❯ 150 г тертого сиру
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана зелень
Покроковий процес приготування гратену з пасти
Крок 1
У киплячій підсоленій воді, додавши подрібнений кубик бульйону, відварити пасту Альденте. Готову пасту відкинути на друшляк.
Крок 2
Часник очистити, порубати та перемішати з хлібною крихтою. Картоплю очистити, вимити, обсушити та варити в киплячій підсоленій воді 20 хв. Воду злити, картоплю нарізати дрібними кубиками та обсмажити на сковороді на 2ст.л. олії до золотистого кольору. Посипати картопля хлібною крихтою з часником і обсмажувати 3 хв.
Крок 3
Шинку нарізати тонкими брусочками або кубиками. Пасту перемішати з картоплею, додати шинку.
Крок 4
Духовку нагріти до 180 °. Форму для запікання змастити олією та викласти в неї макарони з картоплею та шинкою.
Крок 5
Для соусу вершки розбовтати з яйцем та половиною сиру, посолити, поперчити та полити продукти у вигляді.
Крок 6
Викласти на сковороду пасту, маскарпоне і добре перемішати. Посипати блюдо шнитт луком і тертим пармезаном, посолити та поперчити на смак
Крок 7
Гратен запікати 25–30 хв, вийняти з духовки, посипати сиром, що залишився, і запікати ще 7 хв. Перед подачею посипати рубаною зеленню.