Рецепт “Грушеві тістечка на листковому тісті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
20 порцій, 40 хвилин
– 400 г готового листкового тіста
– 4–5 груш
– 100-150 г цукру
– Ванільний цукор
– Мелена кориця
– Сік 1 лимона
– 1 жовток
Покроковий процес приготування грушевих тістечок
Крок 1
Груші вимити, обсушити та нарізати дрібними скибочками. У мисці збризкати груші соком лимона, присипати цукром, ванільним цукром та корицею і перемішати.
Крок 2
Тісто розкачати в тонкий пласт і нарізати квадратами бл. 10×10 см. Скласти квадратики по діагоналі та від згину надрізати по обидва боки, не дорізаючи до вільного кута по 1 см. Квадратики розгорнути та поправити надрізи.
Крок 3
Надрізані краї підняти, перекрутити та злегка притиснути по протилежних кутах.
Крок 4
Підготовлені вироби перекласти на вистелений пергаментом лист і розподілити за ними груші. Жовток розговорити з 1 ст. л. води та змастити вироби. Випікати бл. 20 хв. при 180°.